Άρθρο 35 Όροι διάθεσης αποψυγμένων αλιευτικών προϊόντων στο λιανικό εμπόριο

Απάντηση
development
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 121
Εγγραφή: Πέμ Απρ 20, 2023 10:09 am

Άρθρο 35 Όροι διάθεσης αποψυγμένων αλιευτικών προϊόντων στο λιανικό εμπόριο

Δημοσίευση από development »

1. Η απόψυξη κατεψυγμένων αλιευτικών προϊόντων απαγορεύεται να λαμβάνει χώρα κατά το στάδιο της λιανικής πώλησης από τον έμπορο λιανικής.
2. Στο στάδιο της λιανικής πώλησης, επιτρέπεται η διάθεση προσυσκευασμένων αποψυγμένων αλιευμάτων με όλες τις προβλεπόμενες ενδείξεις του προηγούμενου άρθρου, και εφόσον αυτά έχουν παραχθεί–συσκευασθεί από επιχειρήσεις με εγκεκριμένες εγκαταστάσεις που διαθέτουν πέραν από την προβλεπόμενη άδεια λειτουργίας και αριθμό έγκρισης σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Καν.(ΕΚ) 852/2004 και ειδικές απαιτήσεις που θέτει ο Καν.(ΕΚ) 853/2004 για τα τρόφιμα ζωικής προέλευσης. Ο αριθμός έγκρισης του προηγούμενου εδαφίου θα πρέπει να αναγράφονται επί της συσκευασίας.
3. Η διάθεση αποσυσκευασμένων αποψυγμένων αλιευμάτων στο στάδιο της χονδρικής πώλησης διενεργείται υπό τις προϋποθέσεις της ανωτέρω παραγράφου 2 και η μορφή της συσκευασίας των προϊόντων αυτών να καταλήγει ως έχει στο τελικό καταναλωτή.
4. Απαγορεύεται η διάθεση αποσυσκευασμένων αποψυγμένων αλιευτικών προϊόντων στο λιανικό εμπόριο, σε όλα τα στάδια της διακίνησης. Οι συσκευασίες αυτών διατίθενται ως έχουν ως το τελικό καταναλωτή.
5. Στους παραβάτες των παραγράφων 1, 2, 3 και 4 επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο τριών χιλιάδων ευρώ (3.000€) ανά παράβαση.
emporiousalonica
Δημοσιεύσεις: 22
Εγγραφή: Τρί Ιαν 30, 2024 10:43 am

Re: Άρθρο 35 Όροι διάθεσης αποψυγμένων αλιευτικών προϊόντων στο λιανικό εμπόριο

Δημοσίευση από emporiousalonica »

Σύμφωνα με την αριθμ. 1641/16-02-2022 εγκύκλιο του ΕΦΕΤ
"... η διάθεση αποσυσκευασμένων αποψυγμένων αλιευμάτων, αποτελεί μια αποδεκτή διαδικασία και κοινή πρακτική σε επίπεδο λιανικής πώλησης, καθώς η πώληση μέρος τροφίμου από μία ομαδική συσκευασία αποτελεί έναν συνήθη τρόπο διάθεσης διαφόρων ειδών τροφίμων ...
Στην περίπτωση αυτή και με την προϋπόθεση διατήρησης της αρχικής συσκευασίας , είναι διαθέσιμα στους επιθεωρητές όλα τα εργαλεία ιχνηλάτησης που επιτρέπουν τη διασταύρωση των ενδείξεων της αρχικής συσκευασίας, με τις πληροφορίες επί των ενδεικτικών πινακίδων πώλησης..."
Η ανωτέρω ρύθμιση αντιβαίνει στις διατάξεις της παρ.4 του άρθρου 35
Τμήμα Εμπορίου Μ.Ε Θεσσαλονίκης
Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
ΠΑΣΕΚΤ
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: Παρ Ιαν 12, 2024 3:55 pm

Re: Άρθρο 35 Όροι διάθεσης αποψυγμένων αλιευτικών προϊόντων στο λιανικό εμπόριο

Δημοσίευση από ΠΑΣΕΚΤ »

Αναφορικά με το άρθρο 35:
1. Συμφωνούμε, με τη διάθεση προσυσκευασμένων αποψυγμένων αλιευμάτων, εφόσον αυτά έχουν παραχθεί και συσκευαστεί σε εγκεκριμένες εγκαταστάσεις (παρ.2)
2. Να επιτρέπεται και η τμηματική πώληση αποσυσκευασμένων αποψυγμένων αλιευμάτων ακόμη και χύδην και στο λιανικό εμπόριο, όπως συμβαίνει και στα υπόλοιπα τρόφιμα, με απώτερο σκοπό να μπορεί ο καταναλωτής να αγοράσει όση ποσότητα επιθυμεί. (παρ. 4)

Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Κατεψυγμένων Τροφίμων
Απάντηση