Άρθρο 93 Περιοδικός και έκτακτος έλεγχος οργάνων μέτρησης

Απάντηση
development
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 121
Εγγραφή: Πέμ Απρ 20, 2023 10:09 am

Άρθρο 93 Περιοδικός και έκτακτος έλεγχος οργάνων μέτρησης

Δημοσίευση από development »

1. Τα μη αυτόματα όργανα ζύγισης για τις χρήσεις της παρ. 1α του άρθρου 81, τα συστήματα μέτρησης υγρών καυσίμων και υγραερίου κίνησης (LPG) για τις χρήσεις της παρ. 1β του άρθρου 81 και τα όργανα μέτρησης των άρθρων 90 & 91 υπόκεινται σε έλεγχο της συμμόρφωσης και της νόμιμης και καλής λειτουργίας κατά τη διάρκεια της χρήσης τους:
α. ετησίως (Περιοδικός Έλεγχος Μέτρων και Σταθμών), από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Ανάπτυξης, σύμφωνα με το Π.Δ. 524/78 (ΦΕΚ 112/Α/78) όπως ισχύει, συνοδευομένης από της επικόλλησης του σχετικού σήματος και β. εκτάκτως, τόσο από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Ανάπτυξης, όσο και από υπαλλήλους του Υπ. Οικονομίας και Ανάπτυξης.

2. Ειδικά όσον αφορά τον Περιοδικό Έλεγχο των συστημάτων μέτρησης που χρησιμοποιούνται για τη διακίνηση καυσίμων, ο έλεγχος συντονίζεται και εποπτεύεται από τη Δ/νση Τεχνικής Βιομηχανικής Νομοθεσίας της Γεν. Γραμ. Βιομηχανίας του Υπ. Οικονομίας και Ανάπτυξης.

3. Τα προβλεπόμενα τέλη για τον Περιοδικό Έλεγχο Μέτρων και Σταθμών (κοινή υπουργική απόφαση Φ2670/2007, ΦΕΚ 295/Β/2007, όπως ισχύει) βαρύνουν τους εκμεταλλευτές των οργάνων.

4. Ειδικές διατάξεις περί ελέγχου οργάνων μέτρησης κατισχύουν των ανωτέρω.
emporiousalonica
Δημοσιεύσεις: 22
Εγγραφή: Τρί Ιαν 30, 2024 10:43 am

Re: Άρθρο 93 Περιοδικός και έκτακτος έλεγχος οργάνων μέτρησης

Δημοσίευση από emporiousalonica »

Παρ.3
Στο τέλος της πρότασης προστεθεί: και καταβάλλονται κατά τον έλεγχο
Για την μη καταβολή των τελών επιβάλλεται στον εκμεταλλευτή του οργάνου πρόστιμο πεντακοσίων ευρώ
Τμήμα Εμπορίου Μ.Ε Θεσσαλονίκης
Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
Απάντηση