Άρθρο 13 Παραστατικά εμπορίας και διακίνησης

Απάντηση
Τομπουλίδης Παναγιώτης
Δημοσιεύσεις: 32
Εγγραφή: Πέμ Μάιος 04, 2023 12:23 pm
Επικοινωνία:

Άρθρο 13 Παραστατικά εμπορίας και διακίνησης

Δημοσίευση από Τομπουλίδης Παναγιώτης »

Κατά τη διακίνηση και εμπορία προϊόντων ή την αποτίμηση παρεχόμενης υπηρεσίας εκδίδονται όλα τα νόμιμα παραστατικά. Στα εκδιδόμενα τιμολόγια, καθώς και στα παραστατικά διακίνησης αναγράφονται με ευκρινή στοιχεία όσα προβλέπονται στις διατάξεις του ν. 4308/2014. Επίσης, στα εκδιδόμενα τιμολόγια πέραν του υποχρεωτικού περιεχομένου αυτών αναγράφονται επιπλέον όπου αυτό επιβάλλεται από τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις, η προέλευση και η επωνυμία του είδους, εφόσον υπάρχει, καθώς και η ονομασία του εμπορικού σήματος, που διακρίνει τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες της επιχείρησης. Η χώρα προέλευσης, αν δεν προβλέπεται από άλλες διατάξεις απαιτείται μόνο για προϊόντα που προέρχονται από χώρες εκτός Ε.Ε..
Σωτηρία Καραϊσκου
Δημοσιεύσεις: 10
Εγγραφή: Τετ Ιαν 24, 2024 9:42 am
Τοποθεσία: ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ Π.Ε. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ & ΣΠΟΡΑΔΩΝ

Re: Άρθρο 13 Παραστατικά εμπορίας και διακίνησης

Δημοσίευση από Σωτηρία Καραϊσκου »

1) Να γίνει διόρθωση στο εξής εδάφιο: "Επίσης, στα εκδιδόμενα τιμολόγια καθώς και στα κάθε είδους παραστατικά διακίνησης πέραν του υποχρεωτικού περιεχομένου αυτών αναγράφονται επιπλέον όπου αυτό επιβάλλεται από τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις, η προέλευση και η επωνυμία του είδους, εφόσον υπάρχει, καθώς και η ονομασία του εμπορικού σήματος, που διακρίνει τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες της επιχείρησης."
2) Η αναγραφή της χώρας προέλευσης στα παραστατικά στοιχεία να απαιτείται όχι μόνο για προϊόντα που προέρχονται από χώρες εκτός Ε.Ε., αλλά και για προϊόντα που προέρχονται από χώρες εντός Ε.Ε.
Απάντηση